Togferie i Europa – Et føljeton / #1 Nu med billet

Denne sommer skal vi ud og rejse. Det har været planen så længe jeg kan huske – for min bedre halvdel bliver bachelor og det skal fejres! Da vi i sin tid begyndte at snakke om at rejse, var det selvfølgelig destinationer som var gevaldigt langt væk fra lille Danmark, som kom på bordet. Vietnam, Indonesien, Costa Rica.. hvad med Canada? Der skete imellemtiden det, at 2019 for alvor blev flyskammens år. Fun fact, så “koster” sådan en tur i flyver over Atlanten (eller til østen) godt og vel 4 ton CO2 pr. person – den gennemsnitlige CO2 udledning pr. person i EU er ca. 9 ton på et år. Og i takt med ellers ihærdige forsøg på hjemmefronten om et betydeligt mere bæredygtigt forbrug, så kunne vi jo godt se, at vi måtte vinke farvel til de store flyture. Ihvertfald for nu.

Og så stod vi der. Lidt tomme for idéer og spurgte, kløende i håret, os selv om “Hvad dælen gør vi nu?”. Interrail (altså den gode gammeldags togferie) kom hurtigt på tale, men blev ligeså hurtigt lagt på hylden igen. Det virkede besværligt. Så snakkede vi Camino. Og om at leje en bil i Sydfrankrig. Indtil vi igen snakkede lidt mere om interrail. Heldigvis for det, for pludseligt klikkede det for os begge. Det er helt okay at det er lidt besværligt. For det er vel for pokker meningen med det hele – at vi skal bruge lang tid på at transportere os? Det er da mindst en ligeså stor del af rejsen. Der var vidst engang nogle som sagde noget med, at rejse er et eventyr – og eventyr skal ikke være nemme.

Så nu er interrail-billetterne købt.

Faktisk helt uden nogle planlagte destinationer blev den bestilt hjem. Ja, selvom der ikke er mere end en månedstid til afgang, så er destinationerne endnu til forhandling. Måske bliver det hostelversionen. Eller backpackerversionen med telt og trangia? Vi ved det ikke helt endnu. Men det bliver nok noget med nogle østeuropæiske lande og garanteret en hulens masse øl.

Derfor vil jeg enormt gerne lave et føljeton her på bloggen. Altså om hvordan og hvorledes og om hele vores togferie. Hvordan vi booker færger, toge, hostels og om vi mon kan klare det hele på et nogenlunde budget.

Der er et utal af spørgsmål omkring livet på skinnerne og forhåbenligt bliver jeg lidt klogere inden alt for længe.

Ha’ det dejligt indtil da! Jeg håber I har lyst til at følge med i mit lille føljeton.

1 thought on “Togferie i Europa – Et føljeton / #1 Nu med billet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *