Togferie i Europa / #2 Hvorhen skal vi?

Som jeg fortalte i sidste lille kapitel af vores “Togferie i Europa” føljeton, så har vi klikket billetterne hjem, helt uden rigtig at vide hvorhen vi egenligt gerne ville. Det har vi heldigvis fundet ud af i mellemtiden og med lidt under en uge til afgang, så er det nok meget godt.

Til at starte med, forelskede vi os lidt i en rute som indebar a taste of østeuropa og videre mod Italien og Frankrig. Ønskeruten lød altså således:

 • Prag (CZ)
 • Budapest (HU)
 • Hvar
 • Split
 • – (med færge fra Split til Italien) –
 • Firenze
 • Cinque Terre
 • Nice/Cannes
 • Hyeres
 • Paris
 • Hamborg
 • København

Det er lidt af en mundfuld at gabe over på knap tre uger, men mange af rejserne ville tage max 6 timer i tog, så vi synes egenligt det lød overskueligt nok. MEN (selvfølgelig er der et men!), da vi prøvede at regne ekstraomkostninger ud i pladsreservationer lærte vi hurtigt, at det er pokkers dyrt at rejse rundt i Italien og Frankrig. Lidt af ukendt årsager, men nok også ret meget på grund af deres lyn-hurtige og lækre TGV toge. Alt alt, så skulle vi altså af med yderligere 2.700kr i pladsreservation og tillæg.

Med en tilværelse som selvstændig og en kæreste er på SU, så var det et lidt stort hug i budgettet. Især fordi at Italien og Frankrig ikke ligefrem er billige at rejse rundt i herudover. Så plan A blev parkeret og vi gik igang med at planlægge en ny rute og hvorhen vi nu skulle.

Luksus interrail på budget

Udfordringen gik nu altså på, at finde ud af hvorledes vi kunne rejse til storbyer og kyst og samtidig få en ligenede strand/solferie, som vi gik efter i det franske – bare til billige penge. Vi gider heller ikke bruge for meget tid i toge, så destinationerne skal ligge forholdvis tæt på hinanden.

Vi havde allerede Kroatien og Hvar på kortet, som lover godt med tyrkisblåt hav og kystliv. Herudover er Østeuropa selvfølgelig billigt! Som alternativ til yndlingsbyen Paris, snakkede vi om at prøve noget nyt. Måske en hjemtur over Tyskland, efter vores besøg til Berlin i foråret beviste, at nabolandet kan en del mere end oprindeligt forventet!

Lidt research, diskussion frem og tilbage førte os altså til en ny og lidt spændende rute (plan B!), som vi simpelthen glæder os så meget til at komme ud og opleve. Den lyder således:

 • Prag
 • Budapest
 • Zagreb
 • Hvar
 • Solta
 • Split
 • Ljubjlana
 • München
 • Hamborg
 • København

Helt uden de store ekstraomkostninger og mange førstegangsbesøg. Det bliver så spændende at komme lidt rundt omkring – både til storby men også til kyst.

Vi har booket første halvdel af vores siddepladser gennem DSB udland, men hvis man er i god tid, så kan man også bruge siden Interrail EU – og så har vi været glade for siden Interrailplanner, når vi har skulle danne os et overblik over vores rute.

Nu er ruten medium planlagt. Ihvertfald hvorhen vi skal. Alligevel har vi efterladt lidt rum til spontanitet. Næste mysterium er pakkeriet. Og så er der selvfølgelig det der med at booke hostels, hoteller og lejligheder. Men det løser sig vel nok?

Kram,
Nanna

Læs mere føljeton her:

Del 1: Togferie i Europa – Nu med billet
Del 3: Togferie i Europa – Et forsøg på at pakke let

2 thoughts on “Togferie i Europa / #2 Hvorhen skal vi?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *